😋 Domácí Dulche de Leche - recept 🍮

Pokud se Vám článek líbil, neváhejte ho sdílet:

  • Sdílet článek s názvem "😋 Domácí Dulche de Leche - recept 🍮" na WhatsAppu
  • Sdílet článek s názvem "😋 Domácí Dulche de Leche - recept 🍮" na Facebooku
  • Sdílet článek s názvem "😋 Domácí Dulche de Leche - recept 🍮" na Twitteru
  • Sdílet článek s názvem "😋 Domácí Dulche de Leche - recept 🍮" na LinkedIn

Udělejte si své vlastní Dulce de Leche doma! Pro ty z Vás, kteří nevíte o co jde, jedná se o hustou, krémovou a dokonale sladkou karamelovou cukrovinku, vyrobenou zahříváním slazeného mléka. Má nádhernou oříškovou barvu a vyznačuje se hlubokou chutí, která by se dala popsat jako mléčný karamel. Dulce de Leche je opravdu všestranná přísada, kterou můžete použít do dortů, košíčků, pohárů a dalšího cukroví. Tato přísada, která se dá však mlsat i samostatně je populární především v Jižní Americe. Ve většině obchodů není vůbec k sehnání a proto Vám nyní ukážeme dva velmi jednoduché způsoby, jak si můžete vlastní Dulce de Leche vyrobit doma sami! 🍯

📜 Co budete potřebovat

  • Slazené kondenzované mléko jakékoli značky

✍️ Metoda vaření

Sušenky a čokoládySundejte nálepku z konzervy a celou ji vložte do velkého hrnce. Hrnec naplňte vodou, dokud nebude nad plechovkou 1-2 centimetry vody. Vodu přiveďte k varu a poté lehce snižte teplotu. Vaření zabere 2-3 hodiny. Méně času, pokud budete chtít lehčí karamelizaci a více, pokud větší. Konzerva v podstatě funguje jako tlakový hrnec a voda okolo udržuje konstantní teplotu. Sledujte hrnec a podle potřeby přidávejte vodu. Nejlepších výsledků dosáhnete, když bude konzerva ponořená. Čerstvě vařené Dulce de Leche v konzervě vyjměte z vody a před otevřením nechte vychladnout. Tato ingredience je nyní připravena k použití. Pokud potřebujete, aby byla textura zcela jednotná, můžete následně v misce prošlehat.

✍️ Metoda pečení

Předehřejte troubu na 220°C. Slazené kondenzované mléko nalijte do koláčové formy a pevně zabalte do fólie. Formu vložte do hlubokého pekáče a naplňte pekáč horkou vodou, dokud nebude hladina asi v polovině. Umístěte na střední mřížku trouby a pečte při 220°C po dobu 90-105 minut. V případě potřeby přidejte více vody. Dulce de Leche je připraveno k použití ihned po vytažení z trouby, ale ve většině případů jej budete chtít nechat vychladnout na pokojovou teplotu. Stejně jako v předchozí metodě můžete poté vyšlehat, abyste odstranili všechny hrudky.

💡 Další tipy

  • Pokud konzervy vaříte, je důležité sledovat hladinu vody, protože chcete, aby zůstaly stále ponořené.
  • Dulce de Leche vydrží v lednici asi dva týdny, pokud je uchováváno v uzavřené nádobě, nebo tři měsíce, pokud je ponecháno v neotevřené plechovce.

🤔 Je rozdíl mezi karamelem a Dulce de Leche?

Karamel je vyroben především z cukru s trochou másla a smetany, která se přidává na konci smažení. Dulce de Leche je mléko s trochou přidaného cukru. Obě ingredience jsou karamelizované, ale poměr surovin a výsledná chuť jsou zcela odlišné.

❓ Z čeho je Dulce de Leche vyrobeno?

Dulce de Leche se připravuje z mléka a cukru. V případě potřeby můžete přidat vanilku a sůl.

🤔 Jak to chutná?

Jedná se o nádhernou karamelovou chuť, ale ne tak sladkou jako karamel. Také budete cítit krémovější pocit v ústech.

❓ Kde mohu Dulce de Leche použít?

Tato ingredience chutná úžasně v tzv. amerických cupcakes (košíčky) nebo třeba jako poleva či náplň dortu. V dortech se dá použít namísto slazeného kondenzovaného mléka. Také je možné použití této ingredience v sušenkách nebo k sušenkám. Skvěle chutná i v kávě, na zmrzlině, ale také úplně samostatně.

Závěr

Jakmile bude Dulce de Leche hotové, můžete tento krém namazat téměř na cokoli. Vyrobit z něj můžete lahodný koláč nebo tuto ingredienci použít k ochucení těsta Vašich lívanců.
Zdroje: Youtube.com a preppykitchen.com


Upozornění

V žádném případě není zaručené, že všechny zde uvedené informace jsou přesné a pravdivé. V žádném případě se nejedná o finanční ani jiné poradenství a uživatel těchto stránek na sebe bere plnou odpovědnost za libovolné užití těchto informací a za případné škody či újmy jimi způsobené nebo jinak související s informacemi na těchto stránkách. Prosíme, nekopírujte bez předchozího svolení obsah v původním znění. Můžete však použít přeformulované části článku ve svém vlastním článku, pokud na svůj web poté umístíte zpětný odkaz.

Pokud se Vám článek líbil, můžete ho sdílet pomocí těchto sociálních sítí:

  • Sdílet článek s názvem "😋 Domácí Dulche de Leche - recept 🍮" na WhatsAppu
  • Sdílet článek s názvem "😋 Domácí Dulche de Leche - recept 🍮" na Facebooku
  • Sdílet článek s názvem "😋 Domácí Dulche de Leche - recept 🍮" na Twitteru
  • Sdílet článek s názvem "😋 Domácí Dulche de Leche - recept 🍮" na LinkedIn